Atlantis Vermentino di Gallura DOCG

Atlantis

Vermentino di Gallura DOCG Superiore

Víno mořského vánku 

Rodinný podnik v oblasti Gallura se rozléhá na 16 hektarech vinic v Severo-východní části ostrova, podoblasti Bercchidda.  Oblast Gallura je proslulá nejlepšími podmínky pro pěstování bílé odrůdy  Vermentino di Gallura DOCG.  Dokonalé mikroklima zde vytváří symbióza písčitého zvětrávání žulovitého podloží s mořským vánkem a zlatavého slunce. Výsledkem je jedinečné Vermetnino di Gallura DOCG s autentickou vůní mořského vánku, bylinných tónů s luxusní mineralitou. 
V nabídce je CRIZIA klasické Vermentino DOCG Superiore a CLOS  Vermentino DOCG Superiore nejvyšší jakosti z vybraných hroznů, mnohovrstevné dlouhé víno s dlouhým požitkem :-)  

CRIZIA 

Vermentino di Gallura DOGC Superiore

Harmonie chutí a vůní.  Mořská slanost podporuje ovocné vlastnosti, v závěru delikátní. 

bílé víno, suché

Alkohol 13,5%

Ročník 2019

Oblast Berchidda, Gallura 

Podloží žulovo-písčité

Nadmořská výška 300m.n.m.

Vinice: 15 let. Jižní expozice. Výnos 1,5 kg na keř, 80hl/1ha. Organické hnojení, ruční sběr. 

Vinifikace:  šetrné lisování, následuje studená macerace, dlouhá fermentace při 15° C.

 Barva zlatého slunce.

Vůně mořská slanost podporuje ovocné vlastnosti, vůně broskve s pocitem hebkosti v závěru.

Chuť harmonická, komplexní. První pocit jemnosti, následuje komplexní struktura.

Doporučuje se k pokrmům z moře, rybám. Ideální aperitivo.

Optimální teplota podávání 10 -12°C.

CLOS

Vermentino di Gallura DOCG SUPERIORE 

Unikátní víno, výběr z hroznů, který se rodní jednou za 2 roky. Široká paleta vůní a chutí. Mořská slanost podporuje ovocné vlastnosti. 

bílé víno, suché

Alkohol 13,5%

Ročník 2018

Oblast Berchidda, Gallura, vinice Sos Ruos

Podloží žulovo-písčité

Nadmořská výška 350m.n.m.

Zpracování hroznů, fermentace řízenou teplotou 16-18° C, 1měsíc zrání v cementových nádržích.

Barva slámově žlutá se zlatavými odlesky

Vůně exotického ovoce, květin a elegantní minerality. 

Chuť strukturovaná, jemná a dlouhá.

Ideální doprovod mořských a rybích pokrmů, lehkým úpravám z bílého masa.

Optimální teplota podávání 10 -12°C.

Produkty

Vložte svůj text...