Cantina Nepente Oliena
Sem vložte podnadpis

Oliena je oblast "Classico Cannonau Nepente di Oliena. Vinice s nejstarší historií pěstování vína Apeninského poloostrova datované až 3500 let před naším letopočtem. 

Vinařský spolek založili malí vinaři v roce 1950, dnes je to jedno z nejuznávanějších vinařství klasické Cannonau Nepente di Oliena. Perfektní podmínky pro pěstování odrůdy Cannonau. Nachází se zde jedinečné terroir, vinice v 350 m nadmořské výšky jsou chráněny horským masívem z bílého vápence, Supramonte di Oleina. Přirozená kombinace, ventilace horského vánku v blízkosti moře dodává jedinečnost pro přirozené pěstování bez potřeby přidání vedlejších přísad.  


LANAITTU

"Universální, harmonické víno, k jakékoliv příležitostí"

 Isola dei Nuraghi 2018 červené víno Cannoanu a 10 % autochtonních odrůd 

Podloží žulovitý štěrk

Vinifikace při řízené teplotě 24 °, fermentace 15 dní.

Zrání v cementových a ocelových nádrží při řízeném mikrokysličení podporujícím zachování jemných ovocných a květinových tónů

Barva intenzivní rubínová

Vůně vyzrálých hroznů, jemné květinové tóny divokých růží, fialek, šalvěje a hořké čokolády.

Chuť svěží, harmonická s jemnou tříslovinkou. Doručení víno na vrcholu již 2 rokem od data plnění.

Párování kdykoliv, víno každodenní příležitosti. Díky své universálnosti, lze kombinovat s předkrmy, těstovinovým pokrmům, tučným rybám i k omáčkám. 


NEPENTE DI OLIENA

"Stylové, plné Cannonau s mladou duší a velkým potenciálem"

Klasifikace Cannonau di Sardegna DOC Nepente di Oliena

Vinifikace vedení vinice je systémem "alberello" (stromek, výrostek), umožňuje velmi nízký výnos, max. 1kg z keře, 60 hl / ha Nezavlažované vinice. Vybrané hrozny

Fermentace 15 dní při řízené teplotě 24 až 26 C° Zrání v cementových a ocelových nádrží a ve sklepě na láhvi. Tato odrůda nepotřebuje zrát v sudu. Je přirozeně plné a kořenité.

Barva rubínová, postupem zrání granátová.

Vůně malin, černých třešní přechází do květinových tónů růže a fialky. V závěru příjemná kořenitost.

Chuť plná, harmonická, příjemně strukturovaná

Párování dobře se pije, při různých kombinací od pizzy, pečeně, pokrmy z divočiny, sýry pecorino a středně vyzrálé sýry.