Červené Eso vinařství, ze stoletých vinic. Velmi komplexní a noblesní víno. Výjimečné víno pro výjimečné chvíle.
Jeno z nejvíce oceněných vín Sardinie.
alkohol 15%
Výtěžnost vinic 30 hl/ha, stoleté vinice
Podloží granitové, "lieu-dit" Garaunele v 650 m mn.
Fermentace spontánní v dřevěných sudech 30 až 45 dní
Zrálo ve velkých dubových sudech 12 měsíců, poté v cementových nádrží 12 měsíců a 12měsíců na láhvi.
Barva intenzivní rubínově červená s granátovým odstínem
Vůně komplexní buket vyzrálého ovoce, balzamikových tónů
Chuť okouzlující, velmi dlouhá s teplým pocitem v ústech a jemnou, elegantní tříslovinou
Doručení ke grilovanému a dušenému masu, divočině a vyzrálému sýru pecorino. Doporučená teplota servírování 18-20 °C
Ocenění:
Gambero Rosso Guida Vini d'Italia - Due Bicchieri (Two Glasses), Guida Bibenda - “Quattro grappoli” (four bunches), Slow Wine,Vini d'Italia de l'Espresso - "Cinque bottiglie" (Five Bottles)