Sušený kaviár z ušlechtilé mořské ryby "Bottarga di muggine", cípala obecného. Pochází ze Středozemního moře, proslulé zátoky Cabras.
Obsahuje velké množství plnohodnotných bílkovin (40%), vitamínů, minerálů a omega-3 a 6 nenasycených mastných kyselin.
Použití v kuchyni: Bottarga se používá podobně jako parmezán, nebo lanýže. Slouží nejen na dochucení pokrmů z ryb, rýže a těstovin, ale i jako pestrý a výživný předkrm.
Použití: k dochucení těstovin, pasta in bianco, pasta con bottarga, pro zvýraznění chuti předkrmů z moře, předkrmů, salátů, polévek.
1 ks, váha cca 90/100gr
Výrobce https://www.gustipregiati.org/ Je jedním z nejkvalitnějších výrobců Sardinie, z oblasti Cabras.
Trvanlivost je velmi dlouhá, více jak 1 rok. Obdobně jako proscuitto.
Krájí se na tenké plátky, obdobně jako lanýž.