Pane Carasau
Pane Carasau
tradiční, trvanlivé chlebové placky ze Sardinie.
Vyrobené z kvalitní semolinové mouky, 2x pečené
Příprava je náročná, z ingrediencí se vypracuje těsto. Z vykynutého těsta se vytvarují tenké, průsvitnéplacky, které se pečou v peci. Jakmile se působením horka nafouknou, vyjmou se z pece a podélně se rozkrojí, pak se zatěžkávají. Takto vzniklé půlky se znovu pečou, až nabydou zlatě vypečeného dojmu.
Původ
z dávných dob, 1000let před naším letopočtem, pastevci odcházeli na dlouhé měsíce s dobytkem hledat zelenější louky a jejich ženy jim na cestu připravily výživný a trvanlivý chléb. Tato tradice je stále aktuální. Především v horských vesničkách, ulicí se line krokantí vůně Pane Carasau Je potřeba 3 až 5 žen, vstává se ve 4 ráno a peče a peče. Pane Carasau se stal nepostradatelnou potravinou každé domácnosti, restaurací a barů. Už jen jako "aperitivo" k vínu, variace sýrů, salámů, podložené Pane Carasau. Esteticky lahodí oku a ještě lépe chutná :-)
Použití
Všestranné využití v kuchyni. Slouží jako podklad pokrmů, pečeného masa, variací salámů, sýrů a krémů. Krásně zdobí saláty. A nejlepší je rozlámaný na kousky, na husté krémové polevky! Pozor! Nerozmočí se! Zachová si svou krokatní konzistenci :-) Dobře se tráví a nenadýmá.
Dá se i zapékat, pokapat olivovým olejem, posypat solí a snítky rozmarýnu a zapéct v rozpálené troubě na 2min při 170 stupních, Chlebové placky se stanou ještě křupavější a chutnější.

Pane Carasau 400 gr
Tradiční chlebové placky
V nabídce
Pane Carasau 400 g

Pane Guttiau 400 gr
Pane olivové
Pane Guttiau, se po 1. pečení obohatí o extra panenský olivový olej (15%) a mořskou sůl. Trvanlivé, chlebové placky, se zapečeným extra panenským olivovým olejem.
Chuť je výraznější, slanější.
Doporučuji!



Věděli jste že,..
*Pane Carasau má bohatou historii, datující od 1000 let před naším letopočtem. Stopy pane carasau byla nalezeny v Nuraghi (tradiční sardinské kamenné stavby z dob 3000 př. n. l.).
*Pane carasau se také často nazývá "Carta musica", neboli "gramofonová deska", díky jeho zvuku při lámání
Vychytávky nejen k vínu ;-) ...
Pane Carasau s bottargou
Příprava je jednoduchá: Pane carasau zakápnout olivovým olejem, posypat strouhanou bottargou.