MAMUTHONE
Odrůda: Cannonau di Mamoiada DOC 2016 *BIO
vinařství: Cantina Sedilesu, Mamoiada

Vlajková loď vinařství, vyrobena tradiční metodou zrání na sudu. Harmonické víno z mladých a starých vinic s noblesním elegantním závěrem.
Výtěžnost vinic 50 hl/ha, Stáří vinic 16 a 60 let
Podloží granitické s kyprou a mírně kyselou strukturou
Fermentace spontánní v dřevěných sudech 20 dní.
Zrálo ve velkých dubových sudech 12 měsíců, v cementových nádrží 12 měsíců a 12 měsíců na láhvi.
Barva intenzivní granátová
Vůně vyzrálých ostružin, divokého koření s lehkým dotekem vanilky
Chuť plná, komplexní se sametovým závěrem.
Doručení výtečně doprovází pokrmy z červeného masa, divočiny a vyzrálé sýry. Doporučená teplota servírování 18-20 °C
Naturální vína s autentickým terroir. Tradiční pěstování a zpracování hroznů bez přidání vedlejších aditiv, v režimu itegované BIO produkce. Vinice jsou chráněny horskými masivy Genargentu a Supramonte, v nadmořské výšce 750m. Stoleté vinice jsou dosud orány párem volů.
Podloží je písčito-granického původu, bohaté na draslík a fosfor. Vlajkovou lodí Cantina Sedilesu je Mamuthone, vyrobené tradiční metodou spontánní fermentací v dřevěných sudech s následným zrání v dubových sudech. Vinařství se pyšní více jak stoletými vinicemi, ze kterých vyrábí Riservu, Ballu Tundu.Cantina Sedielsu je první oficiálně založené vinařství v Mamoiada. Rodinné vinařství založil před 30 lety Giuseppe Sedilesu. Dnes ve vinoradnictví pokračují jeho tři synové se svými potomky. Obhospodařují 15 ha vinic, v udržitelné BIO produkci.