Cantina Dorgali
Vína z této oblasti se vyznačují dokonalou vyzrálostí hroznů, širokou škálou bylinných
tónů s minerálním závěrem v dochuti.
Cantina Dorgali se nachází v hornaté oblasti v 300 až 500mn.m. V regionu Nuoro,
na středozápadním útesu ostrova.
Vinařský spolek byl založen roku 1953 skupinou malých vinařů z okolí. Nyní
obhospodařuje více než 200 ha vinic. Cantina Dorgali má jednoho enologa, který dohlíží na kvalitu a zpracování hroznů. To zaručuje dobrou kvalitu za příznivou cenu.
Vinice se nacházejí v úpatí "zlatých hor", bohatých na pestré složení minerálního
podloží. Všudypřítomný mořský vánek z blízkých útesů se stará o dokonalou ventilaci
vzduchu. Dny dosahují vysokých teplot a noci jsou zde chladné. Svými ideálními
podmínky "terroir" je oblastí vyhlášenou pro optimální pěstování červeného hroznu
Cannonau (označovaného na Sardinii), mezinárodně známé odrůdy, Grenache
ve Francii (základní složkou pro výrobu cuvée Chateaune du Pape.
Pěstují se zde především dvě odrůdy. Červené Cannonau na hlinito-lávovém
podloží a bílá odrůda Veremtnino, které se daří na žulovo-vápencovém podloží.
Ostatní odrůdy, mezinárodní, se pěstují pouze jako doplňek pro výrobu Cuvée.
Cantina Dorgali je držitelem mnoha mezinárodních ocenění. Klenotem je zlatmedaile z loňského roku 2015 za nejlepší Grenache na Světě! + mnohé další MZN uznávané ocenění (Zlatá medalie, ConcoursMondial de Bruxelles, Horos 2010,GamberoRosso 2016 Trebichieri, CannonauClassico D53 ´12. Atd.)

FILINE
Vermentino di Sardegna DOC

FILINE je svěží, harmonické víno s vůní vyzrálého ovoce s vůní mandlových květů v závěru.
bílé víno, suché
Alkohol 13%
Ročník 2015
Oblast Dorgali, vinice Isalle
Podloží žulovo-písčité
Nadmořská výška 350m.n.m.
Zpracování hroznů, fermentace řízenou teplotou 16-18° C, 1měsíc zrání v cementových nádržích.
Vůně pečeného ovoce, středomořských bylin s delikátní vůní mandlových květů v závěru.
Chuť harmonická, minerální až lehce slaná v dochuti.
Doporučuje se k pokrmům z moře, rybám a lehkým úpravám z bílého masa.
Optimální teplotapodávání 10 -12°C.
ICORÉ
Cannonau di Sardegna
Harmonické víno s vůní éterických bylin a elegantní mineralitou v závěru.
červené víno, suché
Oblast: Dorgali, vinice ISALLE (kopcovité útesy na středozápadě ostrova v 350m.n.m)
Ročník 2014

Obsah alkoholu 14,5%
Barva rubínová, s purpurovými odlesky
Vůně sušených třešní v čokoládě s tóny šalvěje
Chuť plná, sametová s příjemnou tříslovinou a dlouhou minerální dochutí
Doporučuje se otevřít alespoň 30min před naléváním. Optimální teplota 18-20 ° C.
* Fermentace 15-20 dní v dřevěných a ocelových tancích. Zrální 3 měsíce ve dvouletých barikových sudech, 3 měsíce v cementových kádích,.
Vigne di Isalle
Cannonau DOC di Sardegna

Anticé, plné víno, symolující své kopcivité terrior nad mořskými útesy "Vigne di Isalle".
červené víno, suché
Oblast: Dorgali, vinice ISALLE
Ročník 2014
Obsah alkoholu 14,5%
Barva tmavě rubínová
Vůně vyzrálých lesních plodů, sušených třešní v čokoládě, kávových bobů.
Chuť plné víno s velmi dobře zakomponovanými taniny, s dlouho trvající marmeládovo- minerální dochutí.
Doporučuje se podávat s pokrmy ze zvěřiny. Sýry zralé a pikantní.
*Výtěžnost vinic 50 hl/ ha
**Fermentace 15-20 dní v dřevěných a ocelových kádích. Zrálo 3 měsíce na barrique a 3 měsíce v cementových kádích (pro uhlazení sruktury vína)
FILIERI růžové
Canonnau di Sardegna DOC
Cannonau rubínové barvy s intenzivní vůní lesních plodů, delikátní kořenité chuti v závěru.
Podoblast: Dorgali, vinice Filieri ( 350 m.n.m.)
Ročník 2014
Alkohol 14%
Barva rubínově červená s purpurovými odlesky
Vůně intenzivní, vyzrálých černých ostružin, fialek.
Chuť plná, s hebkou tříslovinou a příjemnou mineralitou v závěru.
Doporučuje se k těstovinám s rajčatovým základem, k masu na grillu. Sýry středně vyzrálé. Ideální teplota servírování 16 až 18°C.
* Zpracování hroznů fermentace 15 až 20 dní, v ocelových nádržích. Zrání měsíc ve velkém francouzském dubovém sudu, 6 měsíců v cementových nádržích.

CLASSICO D53
Canonnau di Sardegna DOC
víno není skladem, pouze na objednání předem.

CLASSICO D53 je pýchou a vlajkovým vínem vinařství.
Držitelem Zlaté Medaile 2015, Grenachedu Monde Concordus Internacional a Stříbrné medalie, 2015, Concordus Mondal, Bruxelles.
Podoblast: Dorgali (350 až 400 m.n.m.)
Obsah alkoholu 14,5%
Barva tmavě rubínová s granátovými odlesky.
Vůně pečeného ovoce, divokého rybízu a kořeněných tónů.
Chuť plná, vyvážená s dlouhotrvající dochutí.
Doporučuje se otevřít alespoň 1 hodinu před naléváním, při teplotě 18-20 C°.
Classico se dokonalesnoubí s pečenými pokrmy z hovězího a vepřového masa.
*Výtěžnost vinic 40 až 50 hl/ha
**Zpracování hroznů a fermentace v dřevěných sudech po dobu 20-22 dní.
***Zrání 12 měsíců ve velkých sudech a 12 v dubových sudech "barrique".