Jumpadu Nera di Oliena biologický extra panenský olivový olej vyrobený na farmě Giuseppe Puligheddu v Oliena, provincie Nuoro.
Vynikající kvalita organického extra panenského olivového oleje, patřící do středně intenzivní ovocné kategorie s převládajícími tóny čerstvé trávy a artyčoku.
Výjimečný olivový olej s intenzivní vůní čerstvé trávy a artyčoku, má vysoký obsah polyfenolů, a proto je příjemně hořký a dobře štiplavý.
Hodí se k dochucení delikátních pokrmů s jemnou chutí a k rybám.
Nera di Oliena je odrůda olivovníku, byla dovezena jezuity do Olieny kolem roku 1600, poté se rozšířila po Sardinii.
Jsou to rouby praktikované na staletých olivovnících a představují střídání ve výrobě.
Vůně: fascinující vůně bodláku, horských bylin a artyčoku.
Chuť: bohatá, kořeněná, hořká, příjemně štiplavá