Moselský riesling a Cannonau ze Sardinie v Pardubické restauraci Na Haldě, Kdy: ve čtvrtek,1.3.2018 od 18h Kde?Na Haldě, Husova 379, Pardubice

23.02.2018

Moselský riesling je jedním z nejvyhlášenějších bílých vín na světě.  A červená Grenache  (Cannoanu na Sardini), je také světově vyhlášenou odrůdou, proslavenou v cuvée Chateauneuf du pape. Tak jsme por Vás spojili to nejlepší a tímto Vás srdečně zveme na veřejnou degustaci :-)

 Moselský riesling v ideálních podmínkách strmých svahů dokáže dozrát do úplné zralosti, studené noci mu dodávají dobrou kyselinu a k tomu se přidává typická mineralita z břidlicového podloží. Je přímo předurčený k dlouhodobému zrání, výjimkou nejsou rieslingy staré i několik desítek let. Tomu potom odpovídá i jejich cena a zvláště to platí pro výborné ročníky jako byly ty 2015 a 2016, které na degustaci ochutnáte.

Samozřejmě budou chybět vína ze Sardinie, která je jednou z nejstarších vinařských oblastí Itálie. Vína ze Sardinie jsou osobitá, díky svému specifickému složení "terrrior" vzdáleného od pevniny. Slunný ostrov ve Středomoří je převážně kopcovitý až hornatý s pestrým minerálním podložím. Zaměříme se na jednu z nejrozšířenějších odrůd na světě, teplomilnou Grenache (Fr.), na Sardinii nazývanou Cannonau. Vína z této oblasti se vyznačují plným extraktem vyzrálých hroznů, širokou škálou herbálních tónů s elegantní mineralitou v závěru. Cannonau ze Sardinie se také pyšní vědecky prokázaným titulem "nejzdravější víno na světě" - obsahuje až o polovinu více přírodních antioxidantů, polyfenolu a resveratrolu. 

V rámci degustace ochutnáte:

NUES Vino Spumante Rosato Brut Dorgali

Alte Reben Riesling Trocken 2016, Reichsgraf von Kesselstatt

Graacher Riesling Trocken 2016, Reichsgraf von Kesselstatt

Waldracher Sonnenberg Riesling Feinherb 2015, Herbert Steffes

Riesling Fruchtige 2015, Nik Weis St. Urbans-Hof

ICORE Cannonau di Sardegna DOC 2015 Dorgali Sardegna

VIGNE DI ISALLE di Sardegna DOC 2015 Dorgali

LUZZANA IGT 2015 Isola dei Nuraghi Cantina Cherchi Sardegna IT

K vínům budeme párovat jako obvykle různé speciality a sýry.

Termín:
čtvrtek 1. března 2018, od 18 do nejméně 21 hodin

Místo:
Restaurant Na Haldě, Husova 379, Pardubice I-Bílé Předměstí

Cena degustace: 400 Kč

V ceně je zahrnuto:

  • 8 degustačních vzorků vína 0,5 dcl
  • párování jídla
  • delikatesa k vínu "pane carasau zapečený s parmezánem a sušeným kaviárem (bottarglou) ze Sardinie, stolní voda, pečivo, 
  • obrázky a povídání nejen o degustovaných vínech

Přijďte ochutnat vína z Mosely a Sardinie. Můžete s sebou vzít také přátele a rezervovat si společný stůl.

Rezervace: +420/ 608 029 517, nebo email: katarina.janouskova@gmail.com