MAMUTHONE
Sem vložte podnadpis

 Odrůda: Cannonau di Mamoiada DOC 2016 *BIO

vinařství: Cantina Sedilesu, Mamoiada 

Vlajková loď vinařství, vyrobena tradiční metodou zrání na sudu. Harmonické víno z mladých a starých vinic s noblesním elegantním závěrem.

Výtěžnost vinic 50 hl/ha, Stáří vinic 16 a 60 let

Podloží granitické s kyprou a mírně kyselou strukturou

Fermentace spontánní v dřevěných sudech 20 dní.

Zrálo ve velkých dubových sudech 12 měsíců, v cementových nádrží 12 měsíců a 12 měsíců na láhvi.

Barva intenzivní granátová

Vůně vyzrálých ostružin, divokého koření s lehkým dotekem vanilky

Chuť plná, komplexní se sametovým závěrem.

Doručení výtečně doprovází pokrmy z červeného masa, divočiny a vyzrálé sýry. Doporučená teplota servírování 18-20 °C

Cantina Sedilesu


 Naturální vína s autentickým terroir. Tradiční pěstování a zpracování hroznů bez přidání vedlejších aditiv, v režimu itegované BIO produkce. Vinice jsou chráněny horskými masivy Genargentu a Supramonte, v nadmořské výšce 750m. Stoleté vinice jsou dosud orány párem volů. 

Podloží je písčito-granického původu, bohaté na draslík a fosfor. Vlajkovou lodí Cantina Sedilesu je Mamuthone, vyrobené tradiční metodou spontánní fermentací v dřevěných sudech s následným zrání v dubových sudech. Vinařství se pyšní více jak stoletými vinicemi, ze kterých vyrábí Riservu, Ballu Tundu.
Cantina Sedielsu je první oficiálně založené vinařství v Mamoiada. Rodinné vinařství založil před 30 lety Giuseppe Sedilesu. Dnes ve vinoradnictví pokračují jeho tři synové se svými potomky. Obhospodařují 15 ha vinic, v udržitelné BIO produkci.