Bottarga di muggine, kaviár z cípala hlavatého v celku 100gr

Vyprodáno Deli mare

Bottarga di Cabras

Bottarga z originálního místa původu, zátoky na Středo-západě ostrova. Výrobce Gusti Pregiati,jeden z nejlepších Světa, držitelem ocenění Gambero Rosso. 

Co je to bottarga?
Sušený kaviár z ušlechtilé mořské ryby "Bottarga di muggine", nebo li Cípala hlavatého. Pochází ze zemí Středozemního moře. Nejkvalitnější ze Sardinie, oblasti známé na výrobu bottargy, pobřeží Cabras na středozápadě ostrova. Tak jako pravý sekt pochází z Champagne, tak pravá bottarga z Cabras.

Co obsahuje?Velké množství plnohodnotných bílkovin (40%), vitamínů, minerálů a omega-3-nenasycených mastných kyselin. Jak se používá?Obdobně jako parmezán nebo lanýže. Je velmi výživný a obsahuje minimální množství tuků. V kuchyni se pro svou výraznou chuť užívá na dochucení a ozdobu pokrmů z těstovin, salátů, polévek a palačinek. Jak se vyrábí?Vyrábí se tradiční metodou (historie výroby sahá až do dob před naším letopočtem). Pečlivě vybrané jikry se vyjmou z ryby, obalí v hrubozrnné mořské soli a suší na sluníčku několik týdnů. Po té se ponoří do rozehřátého včelího vosku, uchová se tak mořské aroma a zajistí tradiční konzervace výrobku. Optimální doba skladování 1 až 2 roky. V chladu a suchu.


360,00 Kč 450,00 Kč