Pane Carasau
Sem vložte podnadpis

Tradiční chlebové placky

 Pane Carasau 250 gr

Příprava

Tenké, chlebové placky se vyrábí ze semolinové mouky, kvasnic, soli a vody. Příprava je náročná: z ingrediencí se vypracuje těsto, které se po opakovaném prohnětení nechává několikrát kynout. Z hotového těsta se vytvarují placky, které se pečou v peci. Jakmile se působením horka nafouknou, vyjmou se z pece a podélně se rozkrojí. Takto vzniklé půlky se znovu pečou, až nabydou zlatě vypečeného dojmu.

Původ
z dávných dob, kdy pastevci odcházeli na dlouhé měsíce s dobytkem hledat zelenější louky a jejich ženy jim s sebou připravovalytento chléb. Stal se nepostradatelný pro svoji dlouhou trvanlivost, nutriční plnohodnotnost a praktičnost (dá se konzumovat prakticky s čímkoliv, salámem, šunkou, pomazánkou).Použití

Všestranné využití v kuchyni. Může se zapékat jako lasagne(nejprve namočit do vody), nebo jen tak pokapat olivovým olejem, posypat solí a snítky rozmarýnu a zapéct. Chlebové placky budou ještě křupavější a chutnější.

V nabídce:

Pane Carasau 250 gr

Pane Carasau 500 gr

Pane Guttiau 250 gr

Trvanlivé, chlebové placky, se zapečeným extra panenským olivovým olejem.

Chuť je výraznější, slanější.

Doporučuji!

Historie výroby ... 


tento tradičí chléb má bohatou historii, sahající až do dob 1000 let před naším letopočtem. Stopy pane carasau byla nalezeny v Nuraghi (tradiční sardinské kamennné obydlí).

Pane carasau se také často nazývá "Carta musica", díky jeho krokantonsti.

Pane Carasau stále pečou ženy ovčáků, kteří se toulají po dalekých pastivánch.Jejich jídelníček se zkládá z plnohodnotných trvanlivých potravin jako je formaggio pecorino, salciccia, pane carasau. A samozřejmě červené víno Cannonau.

Nyní máte možnost i vy oschutnat tuto delikatesu s plátekm sýru, salámu, nebo jen tak, místo pečiva. Pane carasau je velmi výživný a chutný, díky nejkvalitnějším ingrediencím.

Výroba ..

Jsou tradiční, křupavé, tenké chlebové placky.

Mají dlouhou trvanlivost, cca 1 rok.
Vyrobeny z prvotřídních pšeničných otrub, neboli "Grano Duro" v italštiě. Soli, droždí a vody.
Připrava chleba je velmi pracná. Chléb je 2x pečený při vysoké teplotě. Je nepostradatelnou a základní složkou sardské kuchyně.
Ideální k pomazánkám, studeným obloženým mísám. Drobečky se využijí jako náhlrada těstovin do připravených polévek a omáček.Osobně doporučuji vyzkoušet ideální předkrm k bílému vínu.. Pane Carasau s bottargou.

Příprava je jednoduchá: Pane carasau zakápnout olivovým olejem, posypat strouhanou bottargou.

Osobně doporučuji vyzkoušet ideální předkrm k bílému vínu.. Pane Carasau s bottargou.

Příprava je jednoduchá: Pane carasau zakápnout olivovým olejem, posypat strouhanou bottargou.