Pane Carasau


tradiční, trvanlivé chlebové placky ze Sardinie.  

Vyrobené z kvalitní semolinové mouky, 2x pečené

Použití Všestranné, ve studené i teplé kuchyni.  Trvanlivé chlebové placky prakticky dekorují obložený talíř k vínu, potírají se různýmy krémy, pomazánky, zdobí a doplňují saláty. Výborný je rozlámaný na kousky, na husté krémové polevky! Pozor! Nerozmočí se! Zachová si svou krokatní konzistenci :-) Dobře se tráví a nenadýmá. Dá se i zapékat, pokapat olivovým olejem, posypat solí a snítky rozmarýnu a zapéct v rozpálené troubě na 2min při 170 stupních, Chlebové placky se stanou ještě křupavější a chutnější.

 Výroba

Tenké, chlebové placky se vyrábí z vysoce kvalitní semolinové mouky a kvásku. Příprava je náročná; z ingrediencí se vypracuje těsto, které se po opakovaném prohnětení nechá vykynout. Z hotového těsta se vytvarují placky, které se 2x zapékají v peci. Jakmile se působením horka nafouknou, vyjmou se z pece a podélně se rozkrojí. Takto vzniklé půlky se znovu zpracovávají, zatěžkávají a znovu dopékají, do zlatova ;-)

Pane Guttiau, se po 1. pečení obohatí o extra panenský olivový olej (15%) a mořskou sůl.


Vznik Pane Carasau má ticíciletou tradici. Ženy pastevců upekly tento trvanlivý chléb, aby vydržel dlouhé měsíce při putování v horách a zachoval si své vysoké nutriční hodnoty. Stal se nepostradatelný pro svoji dlouhou trvanlivost, nutriční plnohodnotnost a praktičnost.


 Pane Carasau Guttiau 400 gr

 Tradiční chlebové placky  ze Sardinie. Vyrobené z vysoce kvlaitní semolinové mokuky, mořské soli a extra panenského olivového oleje. 

V nabídce obdélníkového tvaru.


Pane Guttiau 

Pane Guttiau, se po 1. pečení obohatí o extra panenský olivový olej (15%) a mořskou sůl. Trvanlivé, chlebové placky, se zapečeným extra panenským olivovým olejem.

Chuť je výraznější, slanější.

Doporučuji!

Věděli jste že,.. 

*Pane Carasau má bohatou historii, datující od 1000 let před naším letopočtem. Stopy pane carasau byla nalezeny v Nuraghi (tradiční sardinské kamenné stavby z dob 3000 př. n. l.). 

*Pane carasau se také často nazývá "Carta musica", neboli "gramofonová deska", díky jeho zvuku při lámání 

Vychytávky nejen k vínu ;-) ...

 Pane Carasau s bottargou

Příprava je jednoduchá: Pane carasau zakápnout olivovým olejem, posypat strouhanou bottargou a na 1 až 2 min zapéct v troubě na 180 stupňů.