Ráj Sardinie: Putování za vínem, gastronomií v magické krajině & nejkrásnějších azurových pláží
Sem vložte podnadpis

Datum 7 dní (září, říjen 2020)  Ideální pro skupinku 6 a více osob.

Termín:

I. 01 do 08.09. 2020

II. 12.do 19.09.2020

1.den Přílet do přímořského městečka Alghero,

odlet z Bratislavy (12:00) do Algero Fertilia (14:15) Po příletu přesun do Alghero, ubytování (2 noci) v rodinném penzionu u bílé pláže Lido, na okraji přístavního městečka. Na Vaše přání možnost zastávky v jednom z nejlepších bister s legendární Foccaca ostrova.

Kouzelné nábřeží katalánského městečka přímo vybízí k podvečerní procházce, historických hradbách, sklenky vína v místních trattorií před otevřeným mořem s panoramatickým výhledem nejsevernějšího cípu Sardinie, Capoccacia. 

  2. den Nejkrásnější pláže v okolí Alghero

Po snídani se společně vydáme po Severním pobřeží za nejkrásnějšími plážemi okolí, každý dostane speciální lístek, kterým se bude moct svobodně pohybovat a objevovat různorodé pláže a krásy Národního Parku Porto Conte po celý den 😊

 

3. den Cesta za vínem do vnitrozemí, poznání odrůd Severní Sardinie 

Po snídani, check out. Směr vnitrozemí za poznáním odrůd a vinařství Severní Sardinie. Naše první zastávka směřuje do blízké vinařské vísky Usini (SS). Ochutnáme typické odrůdy oblasti, bílé Vermentino DOC a autochnonní červenou odrůdu Cagnulari IGTI v různých podobách od dvou malých avšak vyhlášených vinařů. Lahodné víno doplní lokální občerstvení, tzv "Aperitivo" 😊 Projdeme se po místních vinicích a poznáme charakteristické "terrior" oblati.  

V pozdním odpoledni příjezd do horské oblasti Barbagia. Ubytujeme se ve vinařské obci Oliena, v rodinném pensionu.

20:00 večere da Pasquale, u vyhlášeného profíka na gastronomii a specialisty na zpracování masa. Večeře v historické kantýně ze 13. století. Menu della casa: Antipasti della terra /variace sušených salámů a sýrů/, Costole di maiale, Purpuzza, /pečená vepřová žebírka, směs mletého masa v tajné směsi koření podávaná v ve speciální rolce "Pane Bagnato", Formaggio arrosto in Pane bagnato /opečený sýr s křupavou krustou podávané ve speciální chlebové rolce/, příloha sezóní zelenina, extra panenský olivový olej. Nápoj, Božský Nektar - opulentní Cannonau Nepente di Oliena, Grappa, káva. Vše vlastní výroby :-) 

4. den Mamoiada, cesta za vinaři a stoletými vinicemi v okolí

Mamoiada je vinařská obec, vzdálená 15 km, proslulá tradiční kulturou pěstování vína, s nejstaršími vinicemi ostrova, navštívíme místní vinaře a jejich stoleté vinice v 750 m nad mořem 😉 Vychutnáme si oběd u pastýře na statku s výhledem do vinic 😊 Zavítáme do tradičních dílen, projedeme se po staletých vinicích. Navštívíme tři vinaře, ochutnáme 4x Riservy ze stoletých vinic 😊!

Dopolední návštěva s ochutnávkou v  Cantina Sedilesu - rodinné vinařství, 30 ha vinic v režimu integrované BIO produkce, specializují se na Cannonau, ochutnáme vlajkovou loď Mamuthone (harmonie starých a mladých vinic vyrobená klasickou metodu, spontánní fermentace a zrání na dřevě. Zde ochutnáme 2 Riserva ze stoletých vinic :-) A jedno z nejlepších Orange Wine ostrova, bílou, autochtonní odrůdu Granazza na spukách. 

Další Cantina VikeVike s 3 ha vinic, založil vnuk Sedilesu. Simone,  charismatický mladý vinař se rozhodl jít vlastní cestou naturálních vín.  Simone klade důraz na "teriorr". Vína jsou harmonická, elegantní a krásně  Ochutnáme bílou autochtonní Granzzaza, růžové Cannoanu, klasickou červenou loď a Riserva ze stoletých vinic) + malé občerstvení (domácí sýr, Pane Carasau.


Poobědváme u pastýře Antonello, na ovčím statku v kopcovité krajině s výhledem do vinic.  Vychutnáme si pečínku z kamenné rožně (selečí, nebo jehněčí). Určitě nebude chybět domácí Cannonau, ze starých vinic. (1x antipasto, Salsiccia, Peccorino, Pane Carasau, 1x carne alla braccia con patate alla Antonello Maso dlouze pečené na tradiční rožni (maso dle výběru selečí, nebo jehněčí) s brambory alla Antonello (tajný recept), káva, grapa).    

V pozdním odpoledni navštívíme místní řemeslníky, mistra v oboru výroby tradičních masek Mamuthone a pasteveckých nožů. Necháme se zavést do staletých vinic s následnou ochutnávkou Cantina Francesco Cadinu, návštěvy antického sklípku a jeho klenotů.  U věčně usměvavého Francesco ochutnáme i nejstarší Riserva Cannonau ze 120 ti letých vinic  s lehkým občerstvením. (Pane Carasau a Pecorino semi staggionato). 


5. den Relaxační výlet do Calagonone, nejkrásnější zátoky Sardinie

Po snídani odjezd do přístavního městečka Calagonone, po cestě zastavíme v ochtunáme víno z okolí, vychlazený sekt nakoupíme na cestu ;-)  V přístavením městečku Calagonone, lodí do nekrásnější zátoky Sardinie, kde si odpočineme, načerpáme síly magické zátoky. Bar i restaurace k dispozici v přirozeném stínu skalnaté rokliny. 


6. den volný program 


7. den check out, odlet

Cena 22 000 Kč zahrnuje:

  • Pohodlný transfer po celou dobu pobytu s osobním řidičem
  • Ubytování se snídaní v rodinném penzionu, v tradičním sardském stylu
  • Tradiční večeře po příjezdu do Oliena, v horské oblasti Barbagia
  • Tradiční oběd u pastýře Antonello na statku v Mamoiada
  • Degustace ve vinařství s lehkým občerstvením, navštívíme přes 7 vinařství, z toho ochutnáme 4 Canonnau Riserva ze stoletých vinic.
  • Návštěvu řemeslných výroben
  • Celodenní výlet do nejkrásnější zátoky Sardinie
  • Překlad, asistentce a péče o vaše pohodlí po celou dobu pobytu.

Cena nezahrnuje:

  • Letenku. Ale v případě zájmu, zajistím zpáteční letenku v hodnotě 5000 Kč ;-)
  • cestovní pojištění. Ps: Sardinie je velmi bezpečná destinace, zero covid ;-)

 Cena + více info ke skupině, prosím do kontaktního formuláře. Rezervace míst po záloze 10%. 

Doporučuji 9 nocí. V okolí je spoustu krásných zátok na dosah.  Pro více info, napište do formuláře :-)