Recept s Bottargou: Těstoviny s Bottargou
Těstoviny s bottargou /Fregola con Bottarga/
pro 4 osoby
Ingredience:
*400gr těstovin Fregola Tostata
*4 lžičky Bottarga strouhaná
*20gr Bottarga v celku
*4 lžičky extra panenského olivového oleje
*2 lžičky másla (trochu másla)
*2 stroužky česneku
*1 kousek chili papričky, nebo 1 lžičku mleté
* mořská sůl a pepř
Postup: Uvařte těstoviny al dente odlejte do hrníčku vodu z těstovin). Na pánvi zahřejme olivový olej, orestujeme na plátky nakrájený česnek s malou chili papričkou, do zlatova, přidáme trošku másla.
Na pánev přidáme jednu lžíci sušeného kaviáru. Po minutě přidáme těstoviny a důkladně promícháme. Dosolíme a dopepříme dle chuti.
Servírujeme na vyhřáté talíře. Posypeme plátky nahrájené bottargy, zakápneme olivovým olejem.
..
