Zážitková gastroturistika v Supramonte di Dogali
Výlet do hor Supramonte di Dorgali, oběd u legendárního pastevce koz v obydlí "Cuile"
Místo: Dorgali, provincie Nuoro
čas: dopoledne, kol 10h
doba trvání: půl denní výlet od cca 10h do cca 14h
Aktivita vhodná pro: milovníky přírody, panoramatických výletů, tradice, výroby a ochutnávky domacích kozích sýrů
Program: pro skupiny od 4 do 10 osob
Zahrnuje:
- návštěvu legendárního pastevce koz v tradiční pastevecké salaši "Cuile"
- aperitivo, ochutnávku sýrů domácí výroby + víno Cannonau, kafé
- výlet s panoramatickým výhledem do Supramonte di Dorgali. Jízda na korbě teréního jeepu. Fizicky nenáročný výlet, max 1 km chůze
- regionální pastevecký oběd 0km
-
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10226890023660468&type=3
Program: 10h sraz v Dogali, Cantina Dogali. Vydáme se do úpatí horské oblasti Supramonte di Dorgali za legendárním pastevcem koz Tattanu v jeho dechberoucím stavení z masivního dřeva a kamenů, hotové přírodní muzeum. Nejprve si dáme společnou kávu s domácí pálenkou na cestu, v pastevecké salaši. Pak nás Tattanu nabere na korbu svého jeepu a necháme se unést do úpatí hor s dechberoucím výhledem na celou oblast. Čeká nás lehká procházka po skalnatém povrchu, doporučuji dobré, pevné boty! Celé zabere asi 1 až 2h. Po návratu se necháme občerstvit tradičním Aperitivo e pranzo tipico/aperitívo s tradičním oběděm/ dostaneme tradiční antipasto z vlastnoručně vyrobených kozích sýrů a salámů, pane Carasau, domácí víno a tradiční pastevecký oběd Spezzatino- kozí maso v rajčatové omáčce s bramorem/ Cena 70eur/osoba.