Zážitková gastroturistika v Supramonte di Dogali

Výlet do hor Supramonte di Dorgali, oběd u legendárního pastevce koz v obydlí "Cuile"

Místo: Dorgali, provincie Nuoro

čas: dopoledne, kol 10h

doba trvání: půl denní výlet od cca 10h do cca 14h

Aktivita vhodná pro: milovníky přírody, panoramatických výletů, tradice, výroby a  ochutnávky domacích kozích sýrů

Program: pro skupiny od 4 do 10 osob

Zahrnuje:

  • návštěvu legendárního pastevce koz v tradiční pastevecké salaši "Cuile"
  • aperitivo, ochutnávku sýrů domácí výroby + víno Cannonau, kafé
  • výlet s panoramatickým výhledem do Supramonte di Dorgali.  Jízda na korbě teréního jeepu. Fizicky nenáročný výlet, max 1 km chůze
  • regionální pastevecký oběd 0km 

     

  • https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10226890023660468&type=3 

    Program: 10h sraz v Dogali, Cantina Dogali.  Vydáme se do úpatí horské oblasti Supramonte di Dorgali za legendárním pastevcem koz Tattanu v jeho dechberoucím stavení z masivního dřeva a kamenů, hotové přírodní muzeum. Nejprve si dáme společnou kávu s domácí pálenkou na cestu, v pastevecké salaši. Pak nás Tattanu nabere na korbu svého jeepu a necháme se unést do úpatí hor s dechberoucím výhledem na celou oblast. Čeká nás lehká procházka po skalnatém povrchu, doporučuji dobré, pevné boty! Celé zabere asi 1 až 2h. Po návratu se necháme občerstvit tradičním Aperitivo e pranzo tipico/aperitívo s tradičním oběděm/ dostaneme tradiční antipasto z vlastnoručně vyrobených kozích sýrů a salámů, pane Carasau, domácí víno a tradiční pastevecký oběd Spezzatino- kozí maso v rajčatové omáčce s bramorem/ Cena 70eur/osoba.