Ubytování

Nabízím ubytování v rodinných apartmánech a penzionech u moře. Oblast Alghero, La Madallena, Dorgali, Ogliastra.

Ve vintrozemí Oliena, Mamoiada. 

Zážitková gastroturistika v Supramonte di Oliena
Zážitková gastroturistika v Supramonte di Oliena

Maximálně doporučuji pro všechny milovníky přírody a dobrého jídla, pro všechny věkové kategorie. Bez vyjímek batolat, důchodchů a domácích mazlíčků. Všechny dobré duše jsou u Antoina vítány :-) 

Můžete se těšit na:

  • jízdu jeepep; přiblížíme se do úpatí hor
  • kouzelný výhled, poznání horské fauny a flory, objevení utajených krás lunární krajiny
  • vydatné pastevecké občerstvení " aperitivo da pastore 0km" v přírodě (vlastoručně vyrobené ovčí sýry (peccorino, ricotta), variace sušených salámů, chlebových placek, oliv, cherry rajčátek. Domácí víno cannoanu, voda z míástní studány)
  • návrat z hor zakočníme domácím obědem na statku Antonio
  •  návštěva a ochutnávka místního vinařství Cantina Oliena 
  • Celodenní program od cca 9:30 do cca 16h Orientační za osobu 80 eur. 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100089445717938

Orientační itinerář:

Ráno sraz v 9:30 v Oliena Café Managheri Wine Bar sraz s mou maličkostí a místním správcem lesů  Antonio. Společně objevíme ukryté krásy magické krajiny Monte Corrasi.Náš program, délku výletu lze upravit dle náročnosti, pro děti dospělé a důchodce. Příklad výletu:

Program v 9:30 z Oliena vyjedeme jeepem do maximálně dosažitelné výšky autem v 900 m.n.m, tzv.Tuones. Pak asi 30min chůze lesní cestou do mírného kopce, tzv. „Ishala Pradu. Námahu odvděčí jedinečný panoramatický výhled do okolí.  Po dovršení bodu Pradu, budeme moci obdivovat proslulou „lunární krajinu“; připomíná obzvláště skalnatou a suchou oblast bohatou na fascinující vápencové útvary. Z „Pradu“ se můžeme rozhodnout, zda se vydáme na „Punta Corrasi“, nejvyššího vrcholu pohoří Supramonte 1500 m.n.m, asi 1h chůze lemující hřebeny pohoří Oliena.

Nebo „Sos Nidos“, ze kterého si můžeme užít panorama s výhledem na moře. Přibližná doba, jako u předešlé varianty. Pokud vás baví pěší turistika, můžeme se vydat po obou trasách (Punta Corrasi a Sos Nidos).V úplatí hor u fontány nás chystá piknik. Tradiční oběd 0 km, variace sušených salámů a sýrů, pečené selátko, pane, sezonní zelenina, víno.

Oběd na statku Huvile: Variace pečeného masa/ variace pečeného masa na rožni, vlastnoručně vyrobené sýry a salámy, Pane Carasau, sezónní zelenina a ovoce, diegstivo, café a domácí víno. Orientační cena 80 eur/osoba. Min. počet 4 osob.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100089445717938

Menu Antonio, na ovčí farmě, Supramonte di Oliena

Menu č 1.

Antipasto misto; salumi, formaggi, e ricotta /překrm variace ovčích sýrů a salámů.

Tamatti hin frughe /plátky rajčat se strouhaným slaným ovčím sýrem/

Cassola /míchaná rajčata, vejce, cibule/

Pane Frattau / Sardská pizza/ máčený pane Carasau ve vývaru, prokládaný rajčatovou omáčkou, strouhaným ovčím sýrem, ztracené vejce.

Formaggio arrosto con pane bagnato / Zapečený sýr v chlebové rolce/

Domácí víno Cannonau, digestiv, café.

Menu lze objednat aj samostatně (40eur)

Cena 80eur zahrnuje výler do hor, aperitivo, lokální oběd 0km.

 

Menu č.2 Completo

Antipasto misto; salumi, formaggi, e ricotta /překrm variace ovčích sýrů a salámů.

Tamatti hin frughe /plátky rajčat se strouhaným slaným ovčím sýrem/

Pane Frattau / Sardská pizza/ máčený pane Carasau ve vývaru, prokládaný rajčatovou omáčkou, strouhaným ovčím sýrem, ztracené vejce.

Prattu e cassa di carne di agnello e vitello / Pastevecký talíř/, variace pečeného jehněčího a telecího masa na divokých bylinkách, s pečenými brambory, rajčaty/

Domácí víno Cannoanu, digestiv, café. (50Eur)

Cena 80 €

V případě dotazu, úpravy menu pro vegetariány,  skupinové kalkulace atd, prosím vyplňte kontatní formulář, viz. kontakt.

Číst článek
Zážitkové menu pro labužníky 0 km v historické "kanýně"
Zážitkové menu pro labužníky 0 km v historické "kanýně"

 PASQUALE , mistr v oboru  zpracování masa; sušených salámů, sýrů pecorino, olivového oleje. A samozřejmě vynikajícího vína v malé produkci.

a.1) Aperitivo da Pasquale- degustace domácího vína Cannonau di Nepente, variace vlastoručně vyrobených sušených salámů a sýrů,  Pane Carasau, 0km

Orientační cena 15€, zahrnuje ochutnávku, návštěvu tradiční Cantýny Pasquale, výklad a překlad. 

Pasquale také nabízí různé variace typického menu, vlastoruční výroby, od sýrů až po maso.K výběru jsou 4 menu: Menu zahrnuje vodu, 1/2l vína, kávu, na osobu.

 

  • Menu č 1. Antipasto e il primo_Předkrm + těstovinový chod + grilovaný sýr, cena  40€/osoba

a) Raviolli di formaggio con sugo di cingiale_Raviolli sýrové s omáčkou z divočáka

b) Pane Frattau / Sardská pizza/ máčený pane Carasau ve vývaru, prokládaný rajčatovou omáčkou, strouhaným ovčím sýrem, ztracené vejce.

Menu č 1.

Antipasto misto; salumi, formaggi, e ricotta /překrm variace ovčích sýrů a salámů.

Tamatti hin frughe /plátky rajčat se strouhaným slaným ovčím sýrem/

Cassola /míchaná rajčata, vejce, cibule/

a)Pane Frattau / Sardská pizza/ máčený pane Carasau ve vývaru, prokládaný rajčatovou omáčkou, strouhaným ovčím sýrem, ztracené vejce.

a) Raviolli di formaggio con sugo di cingiale_Raviolli sýrové s omáčkou z divočákaFormaggio arrosto con pane bagnato / Zapečený sýr v chlebové rolce/

Domácí víno Cannonau, digestiv, café.

Cena 50€

 

Menu č.2 .Antipasto con secondo / předhrm, druhý chod z masa 50€/osoba 

(antipasto_vše domácí výroby_2 druhy salámů, ricotta, formaggio semistagionato, pane, olej, olivy), Maso na rožni ( na výběr: selátko, jehněčí, ovčí, kůzlečí, hovězí) + Cordula( pečená delikatesa, střívko, na rožni) + Insalata di staggione (sezónní zelenivový salát), digestivo (digestiv: grapa, nebo mirto)

 

 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10226890023660468&type=3

 Více o Pasquale...
Vyrábí téměř vše lokální produkce, nejvyšší kvality široko daleko. Mezi jeho kulinářské vychytávky patří: Antipasti della terra (sušené salámy, Proscuitto a sýry Peccorino. Nakládá a zpracovává různé druhy zeleniny, olivové oleje. Hlavně maso, zpracuje úplně vše a promění v neskutečnou delikatesu 🙂 A samozřejmě, jako každý správný Sard vyrábí božský nektar, Cannonau Nepente di Oliena 🙂
Zná velmi dobře terén, údolí Vallenaito. Naloží nás do svého jeepu a necháme se unést do neobyčejných míst s kouzelným panorama plným přírodních krás, navštívíme jeskyň, kde se ukrýval známý bandita „Grotta di Corbeddu“ a prehistorických staveb Nuragů Sa Sedda e Sos Carros. Nebude chybět aperitivo v tradiční pastýřské chýši „Oville“ Nezapomenutelný zážitek v krajině dech beroucí dech zakončený tradičním Menu v katnýně ze 13. století

 

Číst článek
Zážitková gastroturistika v Supramonte di Dogali
Zážitková gastroturistika v Supramonte di Dogali

Výlet do hor Supramonte di Dorgali, oběd u legendárního pastevce koz v obydlí "Cuile"

Místo: Dorgali, provincie Nuoro

čas: dopoledne, kol 10h

doba trvání: půl denní výlet od cca 10h do cca 14h

Aktivita vhodná pro: milovníky přírody, panoramatických výletů, tradice, výroby a  ochutnávky domacích kozích sýrů

Program: pro skupiny od 4 do 10 osob

Zahrnuje:

  • návštěvu legendárního pastevce koz v tradiční pastevecké salaši "Cuile"
  • aperitivo, ochutnávku sýrů domácí výroby + víno Cannonau, kafé
  • výlet s panoramatickým výhledem do Supramonte di Dorgali.  Jízda na korbě teréního jeepu. Fizicky nenáročný výlet, max 1 km chůze
  • regionální pastevecký oběd 0km 

     

  • https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10226890023660468&type=3 

    Program: 10h sraz v Dogali, Cantina Dogali.  Vydáme se do úpatí horské oblasti Supramonte di Dorgali za legendárním pastevcem koz Tattanu v jeho dechberoucím stavení z masivního dřeva a kamenů, hotové přírodní muzeum. Nejprve si dáme společnou kávu s domácí pálenkou na cestu, v pastevecké salaši. Pak nás Tattanu nabere na korbu svého jeepu a necháme se unést do úpatí hor s dechberoucím výhledem na celou oblast. Čeká nás lehká procházka po skalnatém povrchu, doporučuji dobré, pevné boty! Celé zabere asi 1 až 2h. Po návratu se necháme občerstvit tradičním Aperitivo e pranzo tipico/aperitívo s tradičním oběděm/ dostaneme tradiční antipasto z vlastnoručně vyrobených kozích sýrů a salámů, pane Carasau, domácí víno a tradiční pastevecký oběd Spezzatino- kozí maso v rajčatové omáčce s bramorem/ Cena 70eur/osoba.

Číst článek
3 položek celkem